PROJEKT
10th July 2018
Anin Dvor, Rogaška Slatina

Ob robu osrednjega zdraviliškega kompleksa v turističnem kraju stekla in vode Rogaški Slatini, stoji mlad kulturni objekt, poimenovan Anin Dvor. Objekt služi, kot muzej, ki predstavlja zgodovino in atrakcije kraja, ponaša pa se tudi z dvorano, ki je namenjena družabnim in kulturnim dogodkom. Arhitektura zgradbe je morala združiti tradicijo in imenitnost kot tudi pristnost z naravo in pridih moderne prihodnosti kraja, ki se stalno razvija.

In kje drugje stavba ustvari prvi vtis, če ne pri vhodu, tisti trenutek, ko vstopite. V Rogaški Slatini so izbrali avtomatska drsna vrata Doorson, ki s svojim enostavnim a elegantnim designom odlično zaokrožijo moderen slog same stavbe. Transparentnost vrat že od zunaj omogoča pogled na osrednjo prireditveno dvorano in prijazno vabi, da vstopite. Izjemno gladek in varen prehod pa izreka dobrodošlico.

Interierna vrata dovolijo stavbi dihati tudi od znotraj in se zaradi lahkega videza dobro zlijejo s svetlo in prostorno notranjostjo, ki pripoveduje zgodbo o Rogaškem kristalu.

Rogaška Slatina je še kako ponosna na svoje naravne danosti, ki jih kljub stalnemu razvoju zelo varuje in ohranja. Zato izbira energetsko varčnih vrat Doorson, ki na trgu ostaja brez konkurence, ni naključje. Vrata se lahko pohvalijo z izjemno nizkimi 0,5 W porabe, kar pomeni veliko nižje stroške, a v Doorsonu verjamemo, da je še večji in pomembnejši pozitiven učinek na okolje.